Reportage

Op 23 januari 2011 vondt de 1ste kwalificatieronde van de Hip Hop Netherlands Dance Championships plaats in Sporthal Rumpen te Brunssum.

Na heel wat uurtjes van bloed, zweet en tranen was de spannende dag aangebroken voor onze groepen. Er moest gestreden worden in ons eigen Brunssum voor die fel begeerde 1ste plaats om door te kunnen naar Las Vegas.

De deuren gingen om 10 uur open en de mensen stonden buiten al te trappelen om naar binnen te mogen. Nadat alle juryleden hun plek hadden ingenomen kon de wedstrijd beginnen.

Het ging van start met de catagorie Varsity Division B, waar Streetbounce van Maastricht de eerste plaats binnen wist te halen. Daarna ging het verder met de catagorie Adult Division B, waar wederom een groep van Maastricht, Total Effect 1ste werd. Deze 2 gouden plakken werden in ontvangst genomen tijdens de prijsuitreiking.

Toen was het de beurt aan Raethem met zijn workshop, die dit met veel enthousiasme overbracht op jammer genoeg maar 3 deelnemers (volgende keer hopelijk meer aanmeldingen).

Tijdens de pauzes was er natuurlijk voldoende tijd voor een natje en een droogje, er waren voldoende hapjes en drankjes aanwezig om je honger en dorst te stillen. Hier werd dan ook gretig gebruik van gemaakt.

De volgende deelnemers waren de BBoys, time to battle......wat een vloerwerk, geweldig. De winnaars van de battles, Team Schmetta, gingen naar huis met € 100,00 en de 2de plaats ging naar huis met een kledingpakket van Mioki.

De beurt was nu aan de Junior Division A. Vier groepen moesten tegen elkaar strijden en de winnaar werd ons eigen team New NRG, super gedaan meiden. No Exit behaalde de derde plek.

In de Varsity Division A met maar liefst 8 deelnemers werd het een spannende strijd. Onze groepen Total Khaos, Soul Controll en ABC hebben hun best gedaan, maar helaas zijn ze niet in de prijzen gevallen, met toch wel een klein verschil qua punten. Jammer meiden en Diego, volgende keer beter.

Nu was het dan eindelijk de beurt aan de Adult Division A. De spanning steeg en met 10 deelnemende groepen werd er gestart. Als negende groep was het de beurt aan No Escape, die alles gegeven had om de 1ste plaats binnen te halen. En ja hoor.....met een duidelijk verschil in punten hebben ze Touch Down ver achter zich gelaten en goud binnen gehaald. Geweldig, kippevel, petje af, jullie hebben die plaats duidelijk verdiend. Op naar Las Vegas.................

Op het einde van de dag vertrokken alle teams richting huis, en na alles opgeruimd te hebben werd nog nagepraat en gefeest in Woetsjtok.

Een bijzonder woord van dank aan de organisatie: Jack van Oppen en Pascalle Francken, voor al het ongelofelijke werk wat ze verricht hebben samen met de vrijwilligers. Zonder hen was dit allemaal niet mogelijk geweest. Jongens bedankt !!!!

We kunnen met veel plezier terugkijken op een sportieve en geweldige dag.

En wie weet....... volgend jaar weer in ons eigen Brunssum ??

Fotoboek

Videos

L1 Reportage

L1LT Reportage

LOO tv Reportage of op YouTube te zien.